shutterstock_583430299.jpg
 
 

Tehokasta masennuksen hoitoa ilman hoitojonoa

 
 

Vuosittain arviolta 10 % suomalaisista kärsii masennuksesta. Terapiahoitoon pääsyn järjestäminen voi olla haastavaa.

Meru Health auttaa terveydenhuollon järjestäjää tarjoamaan laadukasta, tehokasta ja saavutettavaa terapiaa, nopeasti.

 
 

 

MAHDOLLISTA NOPEA HOITOONPÄÄSY JA HYÖTY JOKAISELLA KÄYTETYLLÄ EUROLLA

Tarjoamme täysin tuloksiin perustuvan ratkaisun

 

1. Aloita yhteistyö kanssamme

Yhteistyön aloittaminen Meru Health’n kanssa on nopeaa ja joustavaa. Lyhyen koulutuksen jälkeen terveydenhuollon ammattilaiset voivat tehdä lähetteitä ja potilaiden laadukas hoito voi alkaa heti. Tarjoamme selkeät sopimukset sekä kliinisesti mitatut hoitotulokset.

2. Helppo hoitoonohjaus lähetteellä tai sähköisesti

Meru Health -käyttöönotto ei vaadi muutoksia järjestelmiin tai työprosesseihin - yksinkertainen lähete riittää. Meru Health -terapeutti tarkistaa aina aloituspuhelussa osallistujan kanssa soveltuvuuden hoito-ohjelmaan. Tarjomallamme seulontatyökalulla hoitoon pääsy on mahdollista järjestää myös sähköisten palvelujen kautta.

3. aktivoiva hoito-ohjelma

Seuraavan kahdentoista viikon aikana osallistujat tekevät harjoituksia 10–30 minuuttia päivässä ja saavat jatkuvasti tukea Meru Health -terapeutilta ja anonyymiltä vertaistukiryhmältä. Meru Health -ohjelma innostaa hyvään sitoutumisasteeseen, ja 90 % osallistujista suorittaa ohjelman onnistuneesti. Terapeuttimme pitää jatkuvasti huolen, että lähettävä terveydenhuollon ammattilainen tietää, miten osallistujan hoito-ohjelma etenee.

4. MAKSA VAIN KLIINISESTI MERKITTÄVISTÄ TULOKSISTA

Lähettävä terveydenhuollon ammattilainen saa Meru Health -terapeutin laatiman raportin hoitotuloksista. Raportti on helppo liittää osaksi potilaskertomusta. Johdolle annamme läpinäkyvyyden hoito-ohjelman käyttöön ja tuloksellisuuteen anonymisoidulla raportoinnilla. Hinnoittelumme perustuu hoitotuloksiin, joten maksat ainoastaan, jos kliinisesti merkittävää parantumista on tapahtunut.

 
bench-accounting-49909.jpg
 

Tieteellinen näyttö Meru Healthin taustalla

 
 

Meru Health -digiklinikka perustuu kolmeen näyttöön perustuvaan terapiamuotoon: mindfulness-pohjainen terapia, kognitiivinen käyttäytymisterapia ja käyttäytymisen aktivointiterapia (1,2,3,4).

Harvard Medical Schoolissa ja Pittsburghin yliopistossa suoritettu tutkimus osoitti, että mindfulness-harjoitteet auttavat tasapainottamaan aivoalueita, jotka ovat masennuksesta kärsivillä normaalisti joko deaktivoituneita tai liian aktiivisia.

Tutkimuksen kohteena oli kahdeksanviikkoinen mindfulness-pohjainen interventio, jossa käytettiin fMRI-magneettikuvausta mahdollisten fysiologisten aivoissa tapahtuvien muutosten havaitsemiseksi. Tutkimus osoitti, että mindfulness-harjoitteiden tekeminen kahdeksan viikon ajan aiheuttaa aivoissa merkittäviä positiivisia muutoksia (1,2).

Meru Health:lla on käynnissä tällä hetkellä useita kliinisiä tutkimuksia mm. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kanssa.

ahdistus masennus uupumus terapia hoito aivot
 
 

Meru Healthin hoitotulokset

75 % Meru Health -ohjelman aloittaneista osallistujista sai kliinisesti merkittävän hoitovasteen (eli väh. 20 % oireiden lasku PHQ-9 -mittarilla mitattuna.

 

kEskImÄÄrÄIsEn OIrEpistemäärän (PHQ-9) KEHITYS OHJELMAN AIKANA

ahdistus masennus uupumus terapia hoitotulokset

*pystyviivojen osoittama luottamusväli 0,95

*n = 110 ohjelmasta valmistunutta osallistujaa